Länkar

Glöm inte att besöka Svensk förening för psykosocial onkologi och rehabilitering! Tillsammans gör vi skillnad för cancerberördas livskvalitet. Dessutom kan ni följa föreningen som @swedpos på Twitter.

Jag gillar det arbete som Nätverket mot Cancer gör och inspireras enormt av dem, inte minst av hur de använder sociala media för att nå ut med sina budskap. Besök deras fina hemsida.

Föreningen Ung Cancer är ganska nybildad och mycket välkommen, riktar sig till unga vuxna cancerberörda mellan 18 och 30 år. Suveränt fin hemsida och närvaron i sociala medier är föredömlig. Missa dem inte!

Följ vad som händer i Regionalt cancercentrum syd! RCC Syd arbetar idag aktivt med att integrera rehabilitering i patientprocesserna.

Information om landets övriga regionala cancercentra finns på hemsida från Sverigens Kommuner och Landsting. Regionala cancercentra förutom Syd är Sydöst, Väst, Uppsala-Örebro, Norr och Stockholm-Gotland.

Region Hallands blogg om cancerrehabilitering rapporterar om det rehabiliteringsprojekt som Sverigens Kommuner och Landsting finansierar. Alltid senaste nytt! Jag har haft äran att gästblogga.

Nordisk CancerUnion som bland annat har gett ut riktlinjer för cancerrehabilitering.

Länktips psykologisk behandling:

Association for contextual behavioral science har ett litet undervisningsprogram om Relational Frame Theory. Avgiftsbelagt, men mycket bra och väl värt pengarna.

Psykologifabriken är både kul och lärorik att besöka – missa dem inte, nytt material varje vecka!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s