Att möta framtiden

Nu är råmanus inlämnat för boken om cancerrehabilitering – Att möta framtiden. Boken, som har professionen som främsta målgrupp, belyser aspekter av fysisk, psykisk och social rehabilitering och sammanfattar nuläge och framtid för området. Om Natur och Kultur gillar det de ser hoppas vi att boken kan komma ut till hösten.

Förutom jag själv och Bibbi Thomé som är min medredaktör medverkar bland andra vårdforskarna Birgitta Johansson och Annika Thalén Lindström som skriver om bedömning av rehabiliteringsbehov och cancerrehabilitering i primärvården. Professorer Yvonne Brandberg skriver tillsammans med vårdforskaren Mia Bergenmar om hur man kan definiera och avgränsa cancerrehabilitering, och professor Carsten Rose skriver om cancerrehabiliteringens utveckling och framtid.

Det har varit roligt att jobba med boken, men en arbetsam process också. Det är ju inte klart än förstås – vi får se vad förlaget har att säga om det vi levererat!

Nu har jag förstås redan börjat smida planer på ett nytt bokprojekt, också om cancerrehabilitering men den här gången vill jag skriva riktat direkt till de cancerberörda, till patienter och närstående. Jag vill också belysa en aspekt som kommer litet i skymundan i Att möta framtiden, nämligen livskrisen och den existentiella krisen. Den nya boken är mycket på idéstadiet men jag har engagerat två medförfattare, en onkolog och en präst, och vi känner redan hur kreativiteten flödar i nya spännande banor.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s