Spännande höst

Hösten har så här långt varit absolut fullmatad. Som vanligt. Hur kan det komma sig att det blir så varje år trots alla föresatser att ta det lugnare?

I år är en av anledningarna att jag själv går några kortare utbildningar – jag kommer att arbeta med kliniskt framöver, och det i kombination med att jag oväntat fick veta att jag hade en hel del handledararvode innestående på Lunds universitet har gjort att jag bestämde mig för att satsa litet tid på det. Den senaste utbildningen är en upplevelsebaserad ACT-workshop i Psykologpartners regi som jag gick förra veckan – stimulerande, och mycket, mycket intressant att bli bekant med behandlingsmetoder den vägen.

Ett annat spännande spår är att Regionalt Cancercentrum Syd nu har bestämt sig för att satsa på cancerrehabilitering i samtliga patientprocesser. Jag har nu 20% av min tjänst avsatt för det under det närmaste året. Mycket på gång där, till exempel vårdprogram för cancerrehabilitering.

Det blir också en ökad aktivitet kring sjukskrivningsprocessen där Rehabiliteringssektionen nu är direkt involverad. Näst sjukdom, behandling och prognos är sjukskrivning det som skapar mest oro hos de patienter som jag möter. Som ny projektansvarig för sjukskrivningprojektet på Skånes Onkologiska Klinik kan jag vara med och påverka för en bättre kommunikation och ökad samverkan med Försäkringskassa. Projektet betalar sedan tidigare en orienteringsutbildning i några av metoder som omfattas av rehabiliteringsgarantin bland annat för all personal vid rehabiliteringssektionen och det tar ju förstås också en del tid och engagemang.

Bokjobb – Att Möta Framtiden ska nu inom kort lämnas till förlagsgranskning -, föreläsaruppdrag, intensivt arbete med SWEDPOS och så de än så länge hemliga men jättespännande diskussionerna om ett nytt projekt, tja, då blir schemat fullt. Förstås.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s